Eerst volgende activiteiten

Dit was het programma van 2020
Peter Stes 2

2020 zullen we niet snel vergeten. De Corona pandemie, het overlijden van onze ex - voorzitter Peter Stes.

Noodgedwongen moesten we overschakelen naar skype vergaderingen. 

De Tentoonstelling kon nog doorgaan in februari net voor de uitbraak van de pandemie. 

Volgende punten kwamen aan bod in 2020:

 • Een uitgeregende uitstap naar Antwerpen voor onze eerste uitdaging: cirkels fotograferen.

 • Op 3 maart werd de voorbije Tento besproken en werden een aantal punten uit het programma voor de volgende 6 maanden toegelicht. Jan gaf uitleg over de langlopende opdracht "Foto's naar schilderijen". Daarna leerde Diane ons Flatlay kennen: een soort storytelling voor Instagram  
  bijeenkomst 20200303 klein
 • Geen fysieke bijeenkomst op donderdag 16/04 door Corona. Dan gebruiken we toch Skype om als vrienden contact te houden en foto's over cirkels te bespreken. Met dank aan GuyR voor de organisatie en de ondersteuning.

 

skype 2skype 2

 • Na een geslaagde eerste Skype-bijeenkomst, kon onze tweede virtuele vergadering op 05/05/2020 op nog meer deelnemers rekenen. Als fotograaf kan je moeilijk voorbijgaan aan de Coronacrisis. Onder leiding van Peter bespraken we onze foto's rond dit thema. We bekeken ook enkele foto's van Nick Hannes en Larry Sultan.

 • Op 2 juni hadden we opnieuw een clubbijeenkomst via Skype. Wesley Mattheyses leerde ons heel wat bij over panoramafotografie.
  panoramafotografiepanoramafotografie vb

 • Op 18 juni gebruikten we opnieuw Skype om foto's te bespreken, deze keer onder leiding van DirkP. Een andere uitsnede nemen, wat meer of minder contrast, schaduwen ophalen, omzetten in zwart-wit...., probeerden we uit op een aantal foto's rond het thema 'Blik door het raam'.

 • Tijdens onze laatste Skype-bijeenkomst van 7 juli zagen we het resultaat van de kettingfoto's. Fantastisch hoe eenzelfde startfoto tot 3 totaal verschillende reeksen leidt.
  Voor het verbeterforum had Luc 5 foto's aan Greet bezorgd die ze met Lightroom bewerkte. We bespraken het resultaat.
  Ook de panoramafoto's kwamen nog aan bod. 

 • Door de heropflakkering van Corona moesten onze plannen gewijzigd worden: de uitstap naar Linkeroever van 23 juli werd geannuleerd.

 • Toch geen fysieke bijeenkomst op 4 augustus maar opnieuw via Skype. Jean had een selectie van zijn sportfoto's gemaakt en gaf uitleg over zijn manier van werken, de instellingen van de camera, tips i.v.m. compositie..... 

 • Op 20 augustus kon VvdF eindelijk nog eens op uitstap: naar de Kalmthoutse heideKalmhoutse heide 20200820
 • Op 1 september hadden we de eerste fotobespreking in de Werf sinds half maart. De opdracht ‘Minilandschappen fotograferen’ was een echte uitdaging die creatieve foto’s opleverde. Ook de foto’s van de uitstap naar de Kalmthoutse Heide, de kettingfoto en wat vrij werk kwam aan bod. bijeenkomst 1 september
 • Opnieuw een interessante avond op 17 september. Fotograferen wat er aan de hemel te zien is: noorderlicht, Melkweg, sterren. We zagen foto’s van leden en kregen tips van DirkP. Tot slot zagen we een paar filmpjes van GuyR.
  Noorderlicht en co

 • In maart moesten we, na onze eerste les basisfotografie, de cursus afbreken. Op 1 oktober zijn we opnieuw in alle veiligheid gestart met onze lessenreeks.

start cursus

 • 'Trial and error' bij lichtmeting, dat willen we vermijden. Piet gaf ons op 6 oktober uitleg: wat zijn de verschillende manieren om licht te meten met je fototoestel, met een lichtmeter, hoe stemt men flitslicht af op het omgevingslicht... De handige tip i.v.m. het gebruik van de grijskaart zullen alle aanwezigen onthouden. Daarna bespraken we nog enkele foto's van leden.

 • Gezien de recente coronacijfers gebeurde de vergadering op 15 oktober terug via Skype. Intervaltimer, darkframe, sterrencirkels, StarStaX, timelaps.... was een interessante aanvulling op de uiteenzetting van 17 september. WalterV maakte er een boeiende avond van. 

 • Op 3 november bespraken we via Skype , onder leiding van JanC, onze foto’s over ‘herhaling’. MarcV neemt op 19 november het vervolg voor zijn rekening.Skype herhaling
 • We zetten allemaal wel eens een foto om in zwart-wit. Robert Biesemans toonde ons op 1 december zijn manier om creatieve zwart-wit foto’s te maken via Lightroom. Hij gebruikte hiervoor foto’s van de leden. Weeral veel bijgeleerd!
  Zwart Wit
 • Op 17 december was er opnieuw een goedgevulde Skypevergadering. Vermits we in 2021 geen Tento kunnen houden in Werf44 opteren we voor een virtuele tentoonstelling, hopelijk gecombineerd met een kleine openluchttentoonstelling in het Schildehof. Marc liet ons zien hoe zo'n virtuele tentoonstelling er uit zou kunnen zien. Daarna volgde nog een verbeterforum waarin GuyR foto's, aangebracht door Ria, verbeterde. Ook een aantal Toonfoto's van leden werden besproken.

 LEES MINDER

 

 

Wij gebruiken cookies op onze web site. Deze zijn essentieel voor het correct functioneren van de site. Als u op OK klikt geeft u aan dat u er kennis van genomen hebt en hiermee akkoord gaat.

Ok